/customers/kenja.dk/kenja.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Kenja & Co » ABC i ord og billeder 2 # W

feb 26 2010

ABC i ord og billeder 2 # W

Published by at 08:00 under Bare for sjov

Ugens bogstav er et af de rigtig svære – det første ord jeg kommer på er WIENERSCHNITZEL

Det er ikke en ret vi laver særlig tit herhjemme men jeg ved den kan laves på mange måder så dette er blot en af mange mulige opskrifter: Og jeg ved godt der skal følge billede med – men sorrry – det har jeg ikke af wienerschnitzel

Ingredienser: 4 store kalvefilter, 1 kg kartofler skåret i skiver, En dåse benfrie sild eller ansjoser (hm – det plejer vi ikke at få til), Forlavet bearnaisesovs, 500 gram fine ærter, 3 æg , 200 gram rasp, 1 skiveskåret citron, Salt og peber

Tilberedning:

Forvarm ovnen til 225 grader. Når den er klar, så smid kartoflerne derind med salt på og bag dem til de er gyldne og sprøde. Bank kalvefilterne tynde.

Tag 2 dybe tallerkerne og 1 flad tallerken. I den ene dybe tallerken slås æggene ud, og i den anden dybe tallerken hældes raspen i som tilsættes lidt salt og peber.

Tag nu kalvefileterne en for en, og døb dem først i æggene dernæst i raspen, og henlæg dem på den flade tallerken. Ønsker man et meget tykt lag panering, kan man gentage øvelsen. Derefter steges filterne på panden i 10-12 minutters tid -  afhængigt af tykkelsen på fileterne.

Før servering lægges der en citronskive ovenpå fileten. Ovenpå citronskiven lægges 3-4 benfrie sild eller ansjoser (hvis man er til den slags)  og helt på toppen lægges kappers.

Ærterne kan varmes i varmt vand – undgå at koge dem. Kartoffel-skiver, sovs, ærter og wienerschnitzlerne serveres samlet.

 

W_thumb[2]

20 responses so far

20 Responses to “ABC i ord og billeder 2 # W”

 1. Henny siger:

  Jeg tror aldrig, at jeg selv har lavet wienerschnitzel. Derimod husker jeg den fra motorvejscaféer på ture gennem Tyskland. Jeg har en gang spist wienerschnitzel midt om natten, velsagtens fordi jeg skulle holde mig vågen, og der var ikke andet at lave. Det smagte godt, men det var lidt mærkeligt med sådan et stort måltid på den tid.

 2. Maria siger:

  Wienerschnitzel det är jättegott, men jag har aldrig tillagat det själv bara ätit det ute på restaurang.
  Det var ett bra W!
  Trevlig helg!

 3. Linsky siger:

  Nam det er så godt! Aldri laget det selv, så takk for oppskriften. :-)

 4. Lone siger:

  … Og reven perberrod og kapers, Anette. Det er vigtigt efter min smag :)

  Det er godt, at man har fundet ud af, hvad det er, der er galt og kan starte en behandling.
  Kenzo er sikkert overlykkelig ved at se mor hjemme igen :)

  Rigtig god weekend til jer alle tre!

 5. Anette siger:

  Tak for jeres kommentarer allesammen :P Jamen der er vist mange varianter af retten – også alt efter hvad man kan lide som tilbehør. Kapers kan jeg gå med til Lone :P Men det der peberrod er ikke lige mig selvom jeg prøver med lidt hver gang :P
  Ja jeg tror også Kenzo er lykkelig for det – han klæber til mig hele tiden og jeg elsker det.

  Rigtig god week-end til jer alle.

 6. TinaLiel siger:

  Jeg tror lige jeg snupper den schnitzel uden ansjoser he he. Der er mange varianter – hernede spiser man kyllingeschnitzler i en uendelighed!!!! En god weekend til jer alle søde Anette♥♥♥

 7. Anette siger:

  Tina: Nemlig :P Jamen kyllingeschnitzler er skam også gode – bare de ikke er tørstegte :P Tusind tak og i lige måde
  ♥♥

  Tina – hvordan laver du de hjerter – det må jeg snart lære :P

 8. TinaLiel siger:

  Hejsa søde – læser dine andre indlæg senere på vej ud af døren men her kommer svaret. Du holder alt knappen nede og trykker på 3 ude til højre – altså ikke de øverste tal men dem helt ude til højre på tastaturet. Du kan også trykke alt og 1 f.eks. Husk først at slippe alt når du har trykket 3! Pyh sikke en forvirret forklaring. Chekker senere om der er hjerter på bloggen♥♥♥♥

 9. Anette siger:

  Super forklaring som jeg lige afprøver derhjemme – tusind tak :P Jeg er på vej hjem når min mand lige har handlet færdig og får kørt de 10 km der er herind :P Jeg ved ikke om jeg kan lave dem fra den her netbook – skal lige hjem og eksperimentere. God dag og KNUS

 10. Anette siger:

  Nå nu sidder jeg lige og tester og det virker ikke. Kan det mon have betydning at jeg ikke har et “numerisk tastastur” til højre. Jeg har “kun” tallene på de øverste knapper på tastaturet…. Knus

 11. Petunia siger:

  Jeg har aldri laget wienersnitzel selv, men har spist det noen ganger. Men disse smaker sikkert bedre enn dem man får ferdig i butikken:)

 12. f siger:

  det er noe du ikke kommer utenom i Tyskland og en kraftig god middag , fikst løst, HA en fin kveld

 13. Anette siger:

  Petunia: Nej det er vist ikke noget der laves så tit – men det smager da skønt :P

  F: Nej det har du da ret i – tak og god week-end til dig.

 14. Turid siger:

  Det var jo bra kommet på, ordet blir jo mye brukt. Men tør ikke ta meg på å stave det uten å se på hvordan du har skrevet ordet. God helg og masse hilsen Turid

 15. qehenne siger:

  wienersnitzel er veldig godt. Det er ikke så ofte vi lager det selv. Men de hjemmelagde er jammen best.
  God helg!

 16. Anette siger:

  Turid: Tak – den her med w er svær synes jeg :P Håber da jeg har stavet det rigtigt :P God helg og mange hilsner retur til dig.

  Qehenne: Tak – nej det er det nemlig ikke. God helg.

 17. BirtH siger:

  Wienersnitzel minner meg om studiedager i Bergen. Hvis vi skulle ha en bedre middag, kjøpte vi wienersnitzel som vi stekte på panna. Jeg savner det ikke lenger, men det er vel mest fordi jeg ikke spiser sånn kjøtt lenger. :-)
  Ha ei god uke!

 18. Anette siger:

  BirtH: De fleste får det vel egentlig ikke særlig ofte? Men det smagte fint da jeg fik det for noget tid siden til en kollegas jubilæum :P God uge til dig også.

 19. TorAa siger:

  Wienerschnitzel er og vil forbli en klassiker.
  Riktig tillaget og med rett tilbehør:
  mmmmmm

 20. Anette siger:

  TorAa: Det er det vist :P

Leave a Reply

Blog Widget by LinkWithin