/customers/kenja.dk/kenja.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Kenja & Co » Grækenland

feb 10 2008

Grækenland

Published by

Vi elsker at rejse i Grækenland. Foreløbigt har vi været på Kreta, Zakynthos og Santorini. Jeg har tidligere været på Kos (en af de Dodekanesiske øer)

Kreta (2005) er den største ø i det græske øhav. De to store seværdigheder på øen er Paladset Knossos ved hovedbyen Heraklion og Samaria-kløften ved Chania. Der bor ca. 600.000 på Kreta – størstedelen lever på øens nordkyst.

Knossos Paladset

Kongevejen som udgår fra teaterpladsen på Knossos

 Udsigt over dele af Knossos-paladsen

Zakynthos (2006) er en af de Ioniske øer. Øen er kendt for den sjældne havskildepadde “Caretta Caretta” der kun yngler få steder i verden. Der er 39.000 indbyggere – det mere end 10 dobles i sommerhalvåret. Vi boede i byen Tsilivi. Et af øens turistmål er et skibsvrag man kan fotografere fra en platform. Der er en del vinerier på Zakyntos og mange olivenlunde.

Santorini (2007) ligger i ø-gruppen Kykladerne. Det smukke bjerg i byen Kamari – “Ancient Thiera” (Antikkens Thira) Santorini har ca. 12000 indbyggere. I Fira – hovedbyen – er trængslen størst. Her er ca. 1500 indbyggere. Byen bugner af dyre guldsmede, luksus-cafeer og krydstogtskibe. Op til Fira er 587 trin som kan rides på ryggen af et æsel, man kan ta svævebanen eller GÅ :o)

I byen Oia valfarter folk til om aftenen – både turister og grækere – for at se solnedgangen. Den er også virkelig smuk

Solnedgang i Oia

Et pragtfuld udflugtsmål er vulkanøen Nea Kameni – det er gåturen til toppen værd. I postkortlandsbyen kunne vi ha tilbragt en hel dag – det blev desværre kun til et kort smut igennem byen men der var virkelig smukt.

Udsigt fra Ancient Thiera 

Vulkanøen

Gode links om Grækenland

Det græske øhav

 Skik og brug i Grækenland

Seværdigheder fra Grækenland

No responses yet

Leave a Reply