/customers/kenja.dk/kenja.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Kenja & Co » Mallorca

feb 11 2008

Mallorca

Published by

Opdateret 21. marts 2010

Jeg har set en artikel på en side som jeg lige vil gemme linket til. Artiklen hedder “Fra grisefest til cool ferieø”

“Fra slidt charterdestination til lækker livsstilsø” hedder en af overskrifterne i artiklen

Og lækker – det er Mallorca…. Jeg glæder mig så meget til vores ferie ;)

Opdateret 12. januar 2010

Vores sommerferie går til Alcudia igen i 2010. Det er ikke helt besluttet hvor og hvornår men det kan ikke vare mange uger før vi har styr på det.

Nok mest til Lene og mig selv men i andre kan måske også få gode råd :P

Her er de hoteller vi har kig på Lene – alle kat. 4 – dog Viva Bahia 4+ og alle stederne er fundet ved Spies.

Alcudia Pins

Víva Bahia

Viva Sunrise

Sea Club 

Sidste år boede vi på Viva Tropic – det var skønt men vi vil gerne prøve at bo et andet sted end sidst.

Jeg er spændt på at høre hvad du evt. kan sige om hotellerne – det ser jo lækkert ud altsammen i katalogerne :P

Jeg er glad og godt tilpas bare jeg har en god seng at sove i og kan gå ned til vandet og bade og komme rundt og se noget af den skønne ø – og få noget lækkert mad og leje en cykel eller bil og køre lidt rundt på egen hånd evt. :P

Jeg drømmer om at vi kan komme til Puerto De Sóller en af dagene. Der ser fantastisk ud og jeg har fra mine forældre hørt om togture i banen igennem skønne appelsinlunde :P Appelsiner som er så tæt på en at man kunne have rakt ud og taget en (men det gør man vist ikke!)

Er der “god vej” til Söller – er det små kringlede veje eller er det noget med at der er blevet bygget en tunnel..

Jeg går ud fra man godt kan tage ud og besøge de åbne grotter på egen hånd. Vi så Cuevas Del Hams sidste år og den var rigtig smuk. Jeg ved der er flere smukke grotter – måske kunne cuevas del Drach være en god mulighed.

happy_weekend_01

 

Mallorca / Alcudia (2008) Hotel Viva Tropic 4+

Vi skal afsted 2. uge i september. Der er lang tid til – pt ca. 7 måneder men det er ikke spor for tidligt vi har bestilt. Vi har hidtil kun været i Grækenland så jeg er meget spændt på om Malloca kan leve op til Grækenland. Jeg vil utvivlsom savne de skønne græske blå farver og den græske mad men samtidig har jeg (vi) også lyst til at prøve noget andet – bare hvert andet år :)

Nærmere følger såsnart der er nyt

Gode links om Mallorca

http://www.mallorca-info.dk/

Grotter

Dette er skrevet efter ferien – den 20 september 2008:

Vi har haft en fantastisk ferie på Mallorca. Vi har været afsted hver dag – både på små korte ture eller på heldagsture men vi har ikke bare siddet på hotellet og ved pool eller strand. Det er skønt at se noget af øen – men der er SÅ meget vi ikke fik set. Jeg vil gerne til Cap de Formentor og se fyrtårnet, Soller og prøve sporvognen, jeg vil gerne se flere grotter, jeg vil gerne på shopping i Palma – og i det hele taget bare se Palma by. Jeg vil gerne på bådtur og til flere markeder (først i ferien så man kan shoppe lidt madvarer)

Jeg tror også min mand er med på at tage til Mallorca en anden gang men da vi begge er vilde med Grækenland tror jeg det bliver rejsemålet næste år men vi må se hvad katalogerne kan tilbyde på den anden side af nytåret ;)

Tirsdag: Ankomst. Vi fandt stranden og havneområdet i Alcudia og fik set os om på hotellet

Onsdag: Velkomstmøde

Torsdag: Marineland og Western Park Vandland

Fredag: Regn i stride strømme, leje cykler og kørte til S`Albufera og senere på dagen til den gamle bydel

Lørdag: Pollenca og senere til S´Albufera

Søndag: Marked i den gamle bydel

Mandag: Hems-grotten, Majorica-perler, smagt på likører blandt et udvalgt på 29

Tirsdag: Hjem ;)

This page has the following sub pages.

13 responses so far

13 Responses to “Mallorca”

 1. Else siger:

  Jeg håber I får en skøn ferie – og det er sikkert fornuftigt at vente så længe med at tage sydpå med den varme. Skal I ikke have lidt fri i løbet af sommeren også?

 2. Anette siger:

  Det håber vi bestemt også Else. Det skal nok blive skønt (selvom jeg som altid savner Kenzo meget ;) ) Jo vi regner med at skulle ha lidt ferie i maj (eller måske først i juni alt efter hvordan det passer på vores job) :)

 3. Lene siger:

  Hej Anette, “faldt” lige over din blog og så måtte jeg jo lige se hvad du havde skrevet om “Spanien”. Du kan godt glæde dig til Alcudia/Mallorca her er skønt (har boet her i 20 år). Alcudia har en skøn badestrand, en hyggelig gammel bydel med gode restauranter og godt udgangspunkt for udflugter, så der er noget at se frem til!

 4. Anette siger:

  Velkommen her Lene :-)
  Vi glæder os meget til det. Har hørt der skulle være nogle grotter der er et besøg værd ;) – har hørt om den dejlige strand, den gamle bydel, markedet, sporvognen og meget mere. Det må være et skønt sted at bo ;) Vi plejer at rejse til Grækenland hvor der er rigtig skønt men jeg tror ikke vi blir skuffede over Alcudia!

 5. Anette siger:

  Har lige kopieret mine spørgsmål og dine svar herover Lene så jeg har det samlet:

  Lene siger:
  11. januar 2010 kl. 11:53 (Rediger)
  Hej Annette.
  Kan godt forstå i vælger Alcudia, der er dejligt. Jeg skal se om jeg kan hjælpe dig, dog er det et spørgsmål som jeg ofte får fra venner og bekendte og det er jo lidt afhængig af hvad man forventer og specielt hvor meget man vil betale.
  Du kender jo Alcudia fra sidste gang i var der (mener jeg at kunne huske). Bor du tæt ved havnen, har du jo fordelen ved at være i nærheden af havneområdet med forretninger osv. men jeg synes ikke stranden er så god (vandet så rent) som længere ude. Vælger du at bo et par kilometer fra havnen, skal I jo nok regne med at skulle tage bus/taxi /cykel når I skal noget, men til gengæld synes jeg stranden er bedre. Du behøver ikke at være bange for at tage et hotel helt ude for “enden” (mod Can Picafort) for så har du fordelen ved at busserne ikke er overfyldte (de starter i Can Picafort og nu længere de kommer ind mod Alcudia nu mener fyldte) og stadig den gode strand.
  Ville undgå “All inclusive” for det er ret dårlig kvalitet, ville hellere tage et hotel med lejligheder og så tage ud og spise, men det er jo individuel.
  Et hotel nær stranden er nok en fordel, men det fleste ligger forholdsvis tæt på.
  Du kan evt. finde nogle hoteller og så skrive igen så skal jeg se om jeg kender dem.

  Anette siger:
  11. januar 2010 kl. 15:39 (Rediger)
  Hej Lene, Godt at høre fra dig
  Ja der er bestemt dejligt! Mine forældre har været der vistnok 8-9 gange og vil gerne dertil igen De bor altid i nærheden af naturreservaten – der synes de også stranden er bedst.

  Vi har udvalgt 4 hoteller så det kan jeg sagtens skrive til dig (må jeg få din mailadresse) Min kan du se øverst på siden til venstre

  Jeg spurgte mine forældre i går, om der kører bus fra den del af Alcudia og til den gamle bydel. Det vidste de ikke – de plejer at cykle. Men det gør der vel? Jeg vil så gerne på marked og købe lækre oliven og feta og hvad der ellers er i år *GG*

  Vi har også dårlige erfaringer med All inclusive både på Mallorca og andre steder. Det er hyggeligt at gå og studere de forskellige spisesteders menukort så all inclusive vælger vi ikke. Men restauranter som den i var på er jo noget helt andet end i turistområderne kan jeg forestille mig. Gode restauranter modtages med kyshånd

  Tusind tak fordi du gider – det er super Lene. God mandag til dig.

  Lene siger:
  12. januar 2010 kl. 09:28 (Rediger)
  Hej Anette, har et lille problem som sikkert kunne løses, men jeg kan ikke lige finde ud af det, jeg kan kun modtage e-mails ikke sende.
  Der køre busser hver 15. minut helt ude fra Can Picafort (nabo byen) og hele vejen ind til havnen forbi alle hoteller, så det er ikke noget problem. Nu længere ude i bor nu lettere er det at få plads i bussen så jeg vil godt give dine forældre ret i at det er godt at bo ude ved naturreservatet også pga. stranden, dog med lidt længere til restauranter osv.
  Vender lige tilbage til det med restauranterne, skulle jeg ikke huske det, må du meget gerne skrive igen, så skal jeg lige lave en liste.
  god fornøjelse, det er næsten lige så hyggeligt at bestille og glæde sig som selve ferien, kan jeg huske (for mig er det arbejde, men det er en anden sag
  Knus

  Anette siger:
  12. januar 2010 kl. 10:00 (Rediger)
  Hej Lene, Ja det er arbejde for dig Jeg ved godt det bliver hverdag men hold da op hvor fantastisk at bo og arbejde så smukt et sted. Du skal endelig sige til hvis jeg spørger for meget – men du skal også vide, at jeg er rigtig glad for at du vil give mig dine input – både med hoteller men sørme også restauranter. De typiske turist-steder er ikke altid lige gode

  Jeg skriver lidt om hotellerne oppe under “Spanien” – så hvis du vil klikke på bjælken dér så skriver jeg det hele (og dine kommentarer kopierer jeg lige derop så jeg har det samlet.)

  Jeg får lige skrevet det senere på dagen og lægger en kommentar hos dig så du ved jeg har skrevet

  Knus og rigtig god dag

 6. Lene siger:

  Hej Anette.
  Nu kender jeg ikke alle 4 hoteller, men synes rigtig godt om Viva Bahia, har selv haft venner og bekendte der og har “leget” turist der et par gange. Belligenheden er ideel, næsten på stranden og der er en stor terrasse og pool område. Lejlighederne kan jeg ikke huske, men tror man kan få med udsigt til pool eller sidegade, mod pool har man nok lidt larm fra underholdning, men kan så måske se det fra balconen.
  Har spist der en enkelt gang, buffet og det var godt. Mener også at der er en lille indendørs pool, men det er der jo nok ikke brug for om sommeren. Både Alcudia Pins og de 2 viva hoteller ligger i Playa de Muro området, altså langt fra både havn og gamle by, men tilgengæld er stranden god og bussen ikke overfyldt (som jeg forklarede dig tidligere).
  Sea Club ligger mere centralt dog skal man over “hovedgaden” og gå lidt for at komme på stranden (ca. 800 m. vil jeg tro). Det er jo ikke et helt nyt kompleks længere, men udemærket tror jeg.
  Alcudia Pins og Viva Sunrise er også nær strand, men jeg kender dem ikke.
  Når du bestiller skal du huske at få dine ønsker mht. til lejlighedens belliggenhed skrevet på rejsebeviset, øsnker du at bo: lavt, højt, roligt, med udsigt til underholdning, havudsigt osv.
  Nogle steder betaler man et tillæg for pool eller havudsigt.

  Det er en fin tur til Soller med tog, I kan enten tage bus til Palma og derefter tog til Soller og sporvogn til Puerto Soller og derefter hele turen igen tilbage til Palma og bus til Alcudia. Turen kan dog også vende hjem fra Soller med bus direkte til Alcudia, men de bustider må du få af receptionspersonalet, så behøver man ikke at tage togturen to gange. I kan også leje bil og selv køre der op, så kan i besøge Fornalutx som er en rigtig fin lille by lige uden for Soller. Her må man sætte bilen for flere af de smalle gader ender i trapper. Byen regnes for en af de fineste på Mallorca.
  Når du har set Hams hulerne kan I da godt besøge cuevas del Drach, de er dog næsten lige ved siden af og det vil så blive den samme udflugt, næsten. Cuevas del Drach er nok de mest berømte med en lille sø i bunden. Tager i med bil kan i stoppe i Petra, en lille by med flere gode restauranter bla. en vinkælder, hvor man spiser godt (skal se om jeg kan finde på navnet senere).
  Der er en fin strand (eller fint vand til at snorkle) ved Cala san vicente (også nogle gode restauranter helt nede ved stranden), samt hele bjergkæden ned: Deia, Bañalbufar, Orient, Valdemossa osv.
  Markeder er der nok af: Alcudia tirsdag og søndag, Puerto Pollensa onsdag, Pollensa søndag, Sineu onsdag, Inca torsdag osv. Altid kun om formiddagen, stopper ved 13. tiden.

 7. Anette siger:

  Tusind tak for dit lange og meget brugbare svar Lene!

  Mht hotellet:
  Jeg skrev med vilje ikke noget om prioritering men jeg havde kig på specielt to af hotellerne og dit svar hjælper mig – nå ja OS – videre :P

  Vi havde kig på Viva Bahia og Alcudia Pins. Viva Bahia er en smule dyrere men skal vi på ferie eller hvad :P Så meget er det vist heller ikke. Det er dejligt at høre din anbefaling af Viva Bahia.

  Såvidt jeg kan se på oversigtskortet i rejsekataloget ligger Alcudia Pins og Viva Bahia ret tæt på hinanden – måske endda lige ved siden af hinanden.

  tak for tippet om at få noteret beliggende på rejsebevis / billet. Det havde jeg spekuleret på om man kunne men jeg har aldrig forsøgt. Det tror jeg da vi vil prøve.

  En af fordelene ved “Sungarden” konceptet (som alle 4 hoteller er) er, at der skal være ro kl. 24. I dagtimerne er der masser af underholdning både for børn og voksne og om aftenen har der været shows – sang og dans – på de to Sungarden hoteller vi har boet på (Viva Tropic i Alcudia og et hotel vi boede på på Cypern i 2009. Det er skønt synes jeg – for så kan man selv vælge om man vil opsøge mere “sjov og ballade” eller om man bare trænger til ro.
  Og det med at trænge til ro – det plejer jeg at gøre på det tidspunkt. Om det er solen, vejret, oplevelserne eller en blanding ved jeg ikke men jeg plejer at være godt brugt og har ingen problemer med at sove :P

  Og udflugter:
  Det er ikke noget problem med bustider – jeg synes receptionspersonalet plejer at være rigtig søde til at hjælpe os “stakkels” turister :P Og også de lokale man møder :P
  Det lyder som en hyggelig by – Fornalutx. Jeg har ikke hørt om den men den lyder som et sted jeg gerne vil se ;-)

  Hm – det lyder ikke som om et besøg i endnu en grotte vil være lige så stor en oplevelse igen… det må vi lige overveje.

  Ja der er markeder nok – det er da skønt …. Det var nu ikke tidspunkterne jeg tænkte på – jeg var mere nysgerrig efter om der også er markeder om vinteren når mange hoteller måske er lukket ned og der ikke er alle turisterne. Men tusind tak for at du nævnte dagene. Det må jeg huske at få med :P

  Men der er jo laaaaaang tid til endnu :P Det er skønt at være godt informeret inden. Jeg glæder mig til at holde ferie på en Ø hvor jeg har været tidligere. Nogle ting er man bekendt med og andet er stadig helt nyt for en.

  Tak fordi du ville bruge tid på det Lene ;-) Knus

 8. Lene siger:

  Der er faktisk marked også om vinteren, men så er det bare det “rigtige” marked, altså grønt og frugt og ikke ret meget mere, men altså marked er der hele året.
  Skriv igen hvis du ved noget, lyder da forresten godt det med ro kl. 24.00. Tror helt sikkert at det er nogle gode hoteller.

 9. Anette siger:

  Lene: Lyder nu hyggeligt med markederne om vinteren. Der var så meget “tingel-tangel” i nogle af boderne men det var da sjovt at se :P Det var bare ikke lige der vi shoppede :P
  Ja det er skønt der skal være ro til midnat – det kan vi godt lide men samtidig er det også skønt der er underholdning – så sker der da noget dér hver dag :P
  Tak Lene – der skal nok komme flere spørgsmål. Jeg tror også det er gode hoteller og i næste uge skal vi bestille :P

 10. Kenja siger:

  Når vi kommer til Mallorca skal vi bo lige i nærheden af naturreservatet og så må der være god mulighed for at cykle/gå i området der. Nu mener min mand at der er forskellige ruter man kan gå der men at man kun kan cykle på en af dem – er det rigtigt (Lene??)

 11. Lene siger:

  Snakker vi om naturreservatet er det rigtig at der ikke kan cykles på alle stier, nogle af stierne er ind imellem sivene og ender med sådan et hus, hvor man kan opservere fuglelivet. I kan jo bare cykle hen til naturreservatet, cykle ind og så kommer i efter ca. 800 m. til et lille informations hus med borde til picnic mm. og så kan i stille cyklerne der. Jeg synes faktisk at man skal gå lidt rundt for så får man rigtig den ro med som findes i området samt mulighed for at se flere fugle mm.
  Og så skal I finde jer en dag med solskin ikke regnvejr som jeg tror I havde sidst ;-)
  God fornøjelse.
  knus Lene

 12. Lene siger:

  Hej Anette, prøv at se mit indlæg, med en hilsen til dig.

  http://nytherfra.blogspot.com/2010/05/naturomrade.html

 13. Kenja siger:

  Tak for svar Lene :) Ja vi må cykle derud til info – centret. der er et godt stykke derud (synes jeg) Vi nåede ikke længere end dértil sidste gang men det gør vi forhåbenligt i år :) Ja vi skal nemlig finde en dag med solskin ;) Og tak for hilsnen – skønne billeder. Tak :) Knus

Leave a Reply